Oplossingen voor de voedingsindustrie
Hygiëne, rendement en continu bedrijf. Deze 3 vereisten zijn in geen enkele andere sector zo verweven met klimaatcontrole als in de voedingsindustrie.
- te hoge vochtigheid veroorzaakt grote uitval bij voedingsmiddelen
- condensatieproblemen bij het transport tussen verschillende temperatuurzones bv van de koelkamers naar de logistieke afdeling
- hygiënische problemen bij de verwerking van levensmiddelen
- condensatie door veelvuldig reinigen met warm water, wassen van kratten of bij de flessenreiniging
- problemen bij de opslag en verwerking van hygroscopische grondstoffen bijv. klontering van kruiden of poeders
- condensatie problemen in vleesverwerkende bedrijven, bv bij het uitbenen van karkassen
- corrosie en vaker onderhoud bij elektronica, machinerie en gebouwen
Veranderende processen in de productie en moeilijke logistiek vragen om een aangepast klimaatmanagement dat aan de heersende eisen voldoet.
Veranderende eisen aan bestaande installaties
Het staat vast dat een ongecontroleerde en daardoor te hoge luchtvochtigheid een berg problemen kan veroorzaken tijdens de verwerking van levensmiddelen of grondstoffen.Het beheersen van de luchtvochtigheid is dan ook van levensbelang om een optimaal klimaat te creëren en een perfecte hygiëne te garanderen. Elk bedrijf in de voedingsindustrie heeft bovendien andere installaties, verschillende ruimtes en zijn eigen werking en processing. Kant-en-klare oplossingen kunnen hier niet van toepassing zijn en vaak is een uitbreiding van de aanwezige HVAC-systemen economisch niet haalbaar.
Building Dryer kan hier met moderne, mobiele apparatuur een antwoord bieden.
Toepassingen in de voedingsindustrie:
- ontvochtigen in de vleesverwerkende nijverheid zoals slachthuizen
- klimaatcontrole in de kaasnijverheid
- diepvriesopslag
- tenten voor opslag
- koelopslag met droge lucht: ontvochtiging in plaats van verwarming
- ontuchtigen van de lucht bij de produceren van snoepgoed
- klimatisatie van wijnkelders