In de eerste plaats is het noodzakelijk dat het gebouw winddicht is zodat de binnenlucht zich niet kan mengen met de buitenlucht.
Een bouwdroger haalt het vocht uit de lucht door condensvorming en brengt de luchtvochtigheid zo op 40% waardoor uw bouwproject tot 4 keer sneller droogt. Wanneer het gebouw niet winddicht is komt er steeds vochtige buitenlucht van 60 à 80% binnen. Zodoende krijgen de drogers de lucht niet onder controle en werkt het proces niet.
Het is ook belangrijk dat de ruimte vorstvrij is.
De bouwdroger werkt vanaf 2°. MAAR uw bouwmateriaal heeft onder de 5° geen verdamping. Vanaf 12° geeft uw materiaal aan een goed tempo zijn vocht af. De bouwdroger staat onder de 5° dus voor niets te draaien. Wanneer het bouwmateriaal geen vocht af geeft kan hij er ook niets uithalen. In de winterperiode is het dus belangrijk gepaste verwarming bij te huren.
Het meest aangewezen is te starten met bouwdroging na het plak- en chapewerk.
Op dat moment zijn de meest waterhoudende werken achter de rug. Er zijn steeds uitzonderingen, er kunnen gebouwen zijn waar men niet kan starten met bepleistering omdat de muren ongelooflijk vochtig staan. Hierdoor start men best onmiddellijk met bouwdroging. Na het aanbrengen van het pleisterwerk dient U 24 uur te wachten om een bouwdroger te plaatsen. Na de chape werken is dat 7 dagen. Na deze periodes kan er zonder enig probleem gestart worden met bouwdroging. Een bouwdroger voorkomt ook schimmelvorming op de bezetting, wanneer de tijd tussen de bezetting en de chape langer dan 14 dagen is raden wij aan 24u na de bezetting reeds te starten en niet te wachten tot na de chape.
Kijk naar ons aanbod van bouwdrogers huren of bouwdroger kopen voor meer informatie per type toestel